Askerlik muayenesi için şubeye gitmek gerekir mi?
E-devlet üzerinden yoklama ve nakil işlemlerini gerçekleştirenlerin herhangi bir konuda askerlik şubesine başvurmalarına gerek kalmıyor.
Askerlik işlemleri için nereye gidilir?
İtiraz konusu kişilerin, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının bulunduğu kimlik belgesi ve varsa adını, eğitim durumunu, mesleğini ve yeterliliğini gösteren belgelerle birlikte yurt içindeki askeri birliklere, yurt dışındaki büyükelçilik veya konsolosluklara bizzat gitmeleri veya e-devlet üzerinden bu işlemleri tamamlamaları gerekmektedir.
Askerlik sevk belgesi kaç gün önceden alınır?
Yükümlüler, sevk tarihinden 10 gün öncesinden itibaren sevk belgesini e-devlet üzerinden veya askeri makamlardan alabilirler.
Askerlik şubesi ne işe yarar?
Görevler. Barış ve savaşta tüm askeri alım faaliyetlerini yürütmek. Emekli askerlerin ve aile üyelerinin kişisel haklarıyla ilgili hizmetler sağlamak. Şehitler ve aileleri için faaliyetler yürütmek.
Askerlik şubesine gitmeye gerek var mı?
E-devlet üzerinden başvuruda bulundum. Askerlik şubesine gitmem gerekiyor mu? 7179 sayılı Askerlik Kanunu’nun 19. maddesi ve Askerlik Yönetmeliği’nin 16. maddesi gereğince, e-devlet üzerinden sınava başlayanların askerlik şubesine gitmelerine gerek yoktur.
6 ay askerlikte kaç gün rapor hakkı var?
6 aylık kısa askerliğim sırasında 10 günlük dinlenme raporum vardı. Bu süre zarfında yerimi terk etmeden raporumu kullandım. Bildiğim kadarıyla askerlerin 15 gün içinde rapor verme hakkı olmalı. Ancak bu sürenin 6 gün olduğu ve kalan 4 günün idari iznime eklendiği söylendi.
Askerlik şubesine gitmek için randevu gerekli mi?
Askerlik şubesinde randevusuz işlem yapılması mümkün değildir. Yukarıda listelenen yöntemlerden birini kullanarak randevu almanız gerekir. Askerlik şubesine gitmek için yanınızda şu belgelerin olması gerekir: kimlik kartı veya pasaport.
Askerlik sınıflandırma ne zaman belli olur 2024?
4. Seçim ve sınıflandırma sonuçları 31 Ekim 2024 tarihinde e-devlet üzerinden mükelleflere tebliğ edilecektir. Sınıflandırılmış mükellefler yeniden sınıflandırmaya tabi tutulmayacaktır.
2006’lılar kaç gün sonra askere gidecek?
2006 doğumlular ne zaman askere gidiyor? 1 Ocak 2026’dan itibaren 2006 doğumlular askerlik yaşına girecekler sorusuna cevaben; Özellikle bu kişilerin 2026 yılında sağlık muayenelerini yaptırmaları gerekiyor.
Asker yol parası ne kadar?
0-600 km arası 1 günlük konaklama ücreti 20 TL, 601-1200 km arası 2 günlük konaklama ücreti 40 TL, 1201-1800 km arası 3 günlük konaklama ücreti ise 60 TL’dir.
Sevk tarihi mi katılacağı tarih mi?
Ücretli askerlik hizmetinin tarihi ile giriş tarihi birbirinden farklıdır. Genel olarak, her aday için tavsiye tarihi aynıdır. Ancak katılım zamanı, başvuranın kayıt yeri ile birliğinin bulunduğu yer arasındaki mesafeye bağlı olarak değişir. Bu mesafeye bağlı olarak, ücretli askerler seyahat izni de alırlar.
6 aylık askerlik kaç gün?
Özel kişilerin kanuni izin süreleri; Askerlik hizmeti yapılan her ay için iki gün izin hesaplanır ve bu izin süresi askerlik hizmeti olarak sayılır. (Uzun dönemli astsubaylar için 24 gün, kısa dönemli astsubaylar için 12 gündür.)
Askerlik şubesine giderken ne lazım?
Askerlik Şube Müdürlüğünce devam kontrolü yaptırmak zorunda olanlar; varsa T.C. kimlik belgelerini; öğrenim belgesi, sürücü belgesi, meslek veya sanat belgesi, diploma, kurs belgesi ve sağlık durumlarını gösteren raporları yanlarında bulunduracaklardır.
6 ay askerlik zor mu?
Altı aylık askerlik hizmeti zor mudur? Altı aylık askerlik hizmeti fiziksel olarak zorlayıcı ve zihinsel olarak zorlayıcı bir deneyim olabilir. Ancak, zorluk seviyesi kişiden kişiye değişir. İyi fiziksel ve zihinsel hazırlık süreci kolaylaştırabilir.
Askerlik şubemi nasıl öğrenirim?
Milli Savunma Bakanlığı Askerlik Durum Belgesi Sorgulama servisine www..tr adresindeki Kurumlar bölümünden ulaşabilirsiniz. Bilgilerinizde herhangi bir hata veya eksiklik olması durumunda detaylı bilgi için Milli Savunma Bakanlığı ile iletişime geçebilirsiniz.
Askerlik sağlık muayenesi nerede yapılır?
Bu muayeneler, varsa Wehrmacht tesisindeki kayıtlı pratisyen hekim tarafından veya en yakın resmi sivil sağlık kuruluşundaki bireysel bir doktor tarafından öncelikli olarak gerçekleştirilir.
Askerlik için muayene oldum ne yapmam gerekiyor?
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre, daha önce bir sağlık kuruluşundan (varsa) aldığınız sağlık raporlarıyla birlikte kayıtlı olduğunuz aile hekimine giderek askeri sağlık muayenesinden geçmeniz ve “Askerlik Muayene Sağlık Belgesi” almanız gerekmektedir.
Aile hekimi askerlik muayenesi olduktan sonra ne yapılır?
Başka bir deyişle: Aile hekimi sorumlu kişiyi askeri hastaneye sevk eder ve muayeneyi yapar. Aile hekimi; muayeneyi tamamladıktan sonra hazırladığı verileri AHBS aracılığıyla Sağlık Bakanlığı sistemine gönderir.
Askerlik için muayenede ne yapıyorlar?
(3) Muayene edilecek kişilerin tam bir fiziksel muayeneden geçirilmesi gerekir. Doktorlar ilgili kişilerin genel fiziksel durumunu inceler ve gerekirse uzuv bozuklukları, ortopedik engeller, görme ve işitme engelleri, cerrahi yara izleri, kesikler, düztabanlık vb. olup olmadığını tespit eder.